De Lentebieren

Traditiegetrouw presenteren wij bij elk seizoen bijpassende bieren. We hebben nu dan ook wel erg mooie bieren op onze lentebierkaart staan. Een kennismaking:

Mort Subite Blonde Lambic (Blonde lambic 5,5%)

Tot voor kort alleen verkrijgbaar in een zeer beperkt aantal Brusselse cafés. Daarin komt nu verandering. Dit ongefilterd bier op basis van spontaan gegiste lambiek drink je nu ook op je favoriete Tilburgse terras. Een koele dorstlesser met een lage, zachte bitterheid die zelfs de meest verwende smaakpapillen in verrukking brengt.

 

Vedett Session IPA (Session IPA 2,7 %)

Laag in alcohol maar vol van smaak. Van deze nieuwste telg uit de Vedettfamilie kun je er dus gerust een poar neem’n. Het eerste dat je opvalt wanneer je dit goudkleurige, licht troebele bier ruikt, zijn de krachtige frisse aroma’s van citrus en dennenhars.

Chimay Dorée (Blond 4,8% alc.)

Dit bier werd lange tijd speciaal gemaakt voor en door de bewoners van abdij van Scourmont. Tot nu! Proef bij ons als eerste wat de trappisten van Chimay voor je verborgen hadden willen houden! Heerlijk verfrissend en kruidig voor op een zonnige voorjaarsdag.

Hopus Primeur (IPA 8,3% alc.)

Ook een voorjaarsbierkaart heeft een stevige jongen nodig. Nou dan moet je deze eens proberen. De naam dankt dit bier aan de vers geplukte hop die wordt gebruikt bij het brouwen. Na het openen van de typerende beugelfles stuiven de verse hoparoma´s je tegemoet

Reuz Lentebier (Lentebock 5,5% alc.)

Dit veelvoudig in de prijzen gevallen lentebock van onze vrienden uit Moergestel is één van onze favorieten. Perfect in balans met een mooie moutige en bloemige geur en smaak. De doordrinkbaarheid en het alcoholpercentage zorgen ervoor dat je er dit voorjaar waarschijnlijk wel meer dan eentje van drinkt.

Funky Falcon, Two Chefs Brewing (American Pale Ale 5,2% alc)

Terug van weggeweest en wat hebben we hem gemist. De Funky Falcon van twee gesjeesde Chefs uit Amsterdam zorgt met een vleugje citroengras voor een heerlijk frisse doordrinkbaarheid. Echt een aanrader voor dit voorjaar dus.

Big Belly Jumping Jack (Spring Blossom Ale 5,9% alc.)

De Jumping Jack van Big Belly is ook alweer zo’n verfrissend blond bier. Nouja, blond? Door toevoeging van hibiscusbloemen krijgt deze rakker een lichte bessensmaak en roze(!) gloed. Perfect als je eens wat anders wil proberen dus. Oh, en dit bier is eigenlijk alleen al om het etiket het bestellen waard!