Seizoensbieren op fles


Bokbieren op fles!

Traditiegetrouw presenteren wij bij elk seizoen bijpassende bieren.  We hebben nu dan ook wel erg mooie bieren op onze bokbierkaart staan. Een kennismaking:

Paulaner Salvator Dubbelbock (7,9%)

De paulaner Salvator is een Dubbelbock, echt een klassieker. Hij wordt vaak gezien als voorbeeld voor deze bierstijl. Dit bier wordt nu vaak gelinkt aan de herfst, maar van oorsprong is dit een bier voor in de vastentijd.

Ayinger Doppelbock (6%)

Ayinger Celebrator Doppelbock heeft een romige schuimkraag en een diepe donkere kleur. Het bier is vol en fluwelig van smaak.

 

Texels Bock (7%)

Ongefilterd herfstbier dat zijn diepe robijnrode kleur en karamelachtige smaak dankt aan geroosterd gerstenmoud. Een klein beetje gist onderin de fles zorgt voor een rijk en romig mondgevoel.

Maneblusser Bok (6,5%)

Bijzonder aan dit bokbier is dat er naast gerst ook haver en tarwe is gebruikt. Een extra fris tintje krijgt de Maneblusser Bok van de curacaoschillen, die in het brouwproces zijn verwerkt.

Jopen Johanieter Dubbelbok (9%)

Jopen Johanieter is een donkerbruine zware dubbelbock met een fors gedeelte geroosterde tarwemout. De naam van het bier komt van het Johanieterklooster dat in het centrum van Haarlem stond.

 

Scheldebrouwerij Wildebok (6,5%)

Wildebok heeft een complex aroma, opgebouwd uit tonen van karamel, toffee, pruimen en gedroogd fruit. De eerste aanzet karamel is zoetig met lichte koffietoetsen, welke eindigt in een strakke nabitterheid zoals die van pure chocolade. Wij proeven Haagse Hopjes, jij?

 

KRAFT Goei Klèts (6,6%)

Een volbruin bier met Carobe wat het geheel een zachte chocoladeachtige nasmaak geeft.