De Zomerbieren

Traditiegetrouw presenteren wij bij elk seizoen bijpassende bieren. We hebben nu dan ook wel erg mooie bieren op onze zomer bierkaart staan. Een kennismaking:

Texels Seumerfeugel (Tarwebier 3,9%)

Deze jongste telg uit de Texelsfamilie is er eentje om lekker door te drinken. De naam dankt dit bier aan de naam die de eilandbewoners geven aan de seizoensgasten. Eigenlijk gaat dit over jou: Wanneer de zon begint te schijnen en de skuumkoppen verdwijnen uit de zee, komen ze tevoorschijn om de terrassen en het strand te bevolken: De Seumerfeugels!

 

’t IJ Flink (Pale Ale 4,7%)

Deze frisse dorstlesser met een laag alcoholpercentage zorgt ervoor dat je er hiervan Flink wat kan drinken. Na vergisting hangen de jongens en meisjes van de brouwerij nog Galaxy- en Mosaic-hop in de tank wat zorgt voor licht fruitige, subtiel hoppige kieteling.

Reuz Hot Summer (Saisonstyle 5,5%)

Dat wij fan zijn van de bieren van de mannen van Reuz wist je al. Dat ze ook verrassende specials maken misschien nog niet. De Reuz Hot Summer lijkt een witbier maar geur en smaak wijken af doordat er geen koriander en sinaasappel gebruikt zijn. De Belle Saisongist en de Summerhop zorgen voor de unieke smaak.

Surfine Tripel Saison (Tripel Saison 6,5 %)

Deze bloemige rakker kun je kennen uit ons bierkaart-assortiment. Dit is geen tripel zoals je m gewend bent. De naam tripel ontleent dit bier hieraan: hij is gebrouwen met drie verschillende soorten mouten, drie hopsoorten en drie gisten. Een lekker frisse zomerse doordrinker met een twist dus.

KRAFT Schôon Mèdje (Witte IPA 6,2%)

We doen het niet graag; in herhaling vallen. Maar voor deze om de hoek gebrouwen instant klassieker maken we graag een uitzondering. Vorig jaar een van onze zomerhardlopers. De basis van een witbier, gebrouwen als een IPA. Lekker licht, fruitig en bitter dus.

Brewdog Elvis Juice (India Pale Ale 6,5)

Natuurlijk mag een mooie IPA niet ontbreken op onze zomer bierkaart. Na het overdonderende succes van de de Dead Pony Club, van dezelfde brouwer, zijn we erg benieuwd hoe snel we deze weer bij mogen bestellen. Amerikaanse style IPA op basis van zoete mouttonen en citrusfruit.

Schelde De Zomer van ’64 (6-granen Bloesemblond 5,6%) 

Uit de gelimiteerde special reeks van de Scheldebrouwerij presenteren wij met trots: De Zomer van ’64. Dit bier blikt terug met nostalgie in de neus en mijmeringen in de mond. Een smaakvol bier gebrouwen uit maar liefst zes granen die uitvloeien in een strakke smaakbalans. Proost!

 

Geen witbieren op de zomerkaart?! Nee, klopt. Maar wij hebben in deze periode altijd één of meer witbieren op wisselfust. Vraag het personeel welke.