Seizoensbieren op fles


Zomer Bij Café Stoffel
WhatsApp Image 2017-07-06 at 14.11.06

Traditiegetrouw presenteren wij bij elk seizoen bijpassende bieren.  We hebben nu dan ook wel erg mooie bieren op onze zomerbier kaart staan. Een kennismaking:

Moatje kraftbier (6,2%)moatje

Van oudsher werd er in de winter bier gebrouwen in de Belgische boerderijen om deze in de zomer te kunnen drinken. Deze dorstlessende saison is goed gehopt, droog en kruidig en komt ook nog eens uit Tilburg!

Speciale-bieren_maneblusser_witManeblusser wit, Het Anker (5,4%)

Een lekker fris en fruitig tarwebier uit Mechelen, gekruid met koriander en citrusvruchten. Een perfecte dorstlesser op ons zonnige terras!

Hopweizen Reuzenbier (5,5%)

Een weizenbier is een tarwebier, meestal afkomstig uit Zuid-Duitsland. Dit weizenbier komt ‘gewoon’ uit Moergestel. Er is een goede dosis Amerikaanse hop aan toegevoegd en dat maakt het heel fris fruitig en citrusachtig.

 

strandgaper_bierStrandgaper (6,2%)

Door zijn volle smaak, zoete aroma en fris bittere afdronk smaakt hij al gauw naar meer. Dit op de geschelpte strandslak geïnspireerde bier is perfect voor bij de borrel.

 

Fruit--Gueuze_liefmans_yellohLiefmans Yell’oh (3,8%)

Deze gele rakker bevat een gedurfde mix van limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas. Je drinkt hem on the rocks. Zeker het proberen waard.

 

Funky Falkon, Two chefs brewing (5,2%)167

Deze Pale Ale is gebrouwen met citroengras en funkiness zoals de brouwers zelf zeggen. Dit geeft het bier een heerlijk frisse smaak met een bittere en fruitige afdronk. Probeer maar eens stil te blijven zitten op je terrasstoel.

 

ij‘t IJ Summer Wheat Ale (5,6%)

De combinatie van tarwe en net wat meer hop dan normaal levert een biertje op wat in de zon onweerstaanbaar blijkt. Een licht, tikje droog bier met een hoppige bite.