Wat zit er op de wisselfust..?

Texels – Springtij  ( 7,5% )

 

Als de woelige zee tot bedaren komt en op Texel het groen begint te ontspruiten in de bomen en de struiken. Als de eerste lammetjes dartelen in de wei. Dan is het tijd voor ons Springtij: een stevig blond seizoensbier in de stijl van Meibock. Met een zachte, volle smaak verrast het met zijn fruitige, welhaast bloemige aroma. Springtij is lentekriebels: onze ode aan de ontluikende natuur in het voorjaar

 

 

Brouwerij ’t IJ – IJPA (7 % )

Deze IPA is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale. Dat is een oorspronkelijk Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen. Zo overleefden ze de scheepsreis naar de koloniën beter. Er is niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

 

 

Seef – Nonkel Pater – Qua-Dubbel ( 9% )

Dit mooie biertje heeft de rijke smaak van een Quadruppel (vanille, chocolade, koffie) met de zachtheid van een dubbel. Of te wel gewoon kei lekker.