Wat zit er op de wisselfust..?

 

Brouwerij ’t IJ – IPA  (7%)

Deze I.P.A. is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale. Dat is een oorspronkelijk Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen. Zo overleefden ze de scheepsreis naar de koloniën beter.

Er is niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

 

Chouffe Soleil (6%)

Alleen de allerprachtigste wezens kunnen zich voorstellen dat ze de zachtheid van de zon kunnen vangen en opsluiten in een flesje bier. In de legendarische Vallei der Feeën heeft een handvol kabouters een manier gevonden om mooie dagen in stijl door te brengen: de CHOUFFE SOLEIL. Dit zachte en verfrissende bier onthult heerlijke smaken van citrusvruchten, aangevuld met een vleugje vanille en toetsen van peper. CHOUFFE SOLEIL is zowel licht als een beetje troebel en belooft u stralende tijden.

 

Texels Skuumkoppe (6%)

Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij is een karaktervol donker witbier dat smaakt in ieder jaargetijde. De trots van Texels, tarwebier waaraan diverse hopsoorten en de karakteristieke bovengisting een vollere smaak geven dan aan ander witbier. Donker witbier: het dankt zijn naam aan de witte koppen op de golven van de ruige zee. Golven die ons eiland omspoelen: dag in dag uit, het hele jaar door. Skuumkoppe is dan ook een bier voor elk seizoen.

 

Brugse zot – Blond (6%)

Brugse Zot Blond is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig en kruidig aroma. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. De smaakbeleving neigt naar een zekere bitterheid. In het complex karakter vallen ook citrusachtige toetsen te ontdekken. Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft.