Wat zit er op de wisselfust..?

 

Jopen Lentebier (7%)

Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor Jopen Lentebier. Een bovengistend blondje met een ruime dosis Amerikaanse hop en een flinke hand korianderzaad. Deze ingrediënten geven het bier een forse fruitige bitterheid. Jopen Lentebier is geen meibok, want die zijn dikwijls ondergistend met een plakkerig, zoetig mondgevoel.

 

‘tIJPA (7%)

‘tIJPA is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale. Dat is een oorspronkelijk Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen. Zo overleefden ze de scheepsreis naar de koloniën beter.

 

Texels Springtij (7,5%)

Springtij van de Texelse bierbrouwerij is een stevig blond seizoensbier gebrouwen in de stijl van Meibock. Met een zachte, volle smaak verrast het met zijn fruitige, welhaast bloemige aroma. Springtij is lentekriebels: Texels ode aan de ontluikende natuur in het voorjaar.

 

Vedett Extra White (4,7%)

Dit frisse witbiertje drinkt gevaarlijk makkelijk weg met het zonnige weer van de afgelopen tijd. Het is vol romig en fris van smaak, en daarnaast ook nog eens super lekker.