Wat zit er op de wisselfust..?

 

Brouwerij ’t IJ – IPA  (7%)

Deze I.P.A. is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale. Dat is een oorspronkelijk Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen. Zo overleefden ze de scheepsreis naar de koloniën beter.

Er is niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

 

(VEDETT Extra White 4,7 %)

Vedett Extra White is vol romig en fris van smaak. Een onwijs lekker troebel witbiertje uit België. Het bier heeft een frisse geur met tonen van citrus en een kruidigheid van koriander. Extra White heeft een lange bittere afdronk.

 

Brugse Zot Blond(6%)

Brugse Zot Blond is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig en kruidig aroma. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. Als je er genoeg drinkt wordt je vanzelf een zot en daarnaast zijn er bij iedere consumptie pracht prijzen te winnen ;).